Dr. Bereczki Árpád szemészeti lézerközpont | 9021 Győr, Árpád u. 21.
Telefon: +36-96/528-098 | Mobil: +36-20/55-61-351 | E-mail:
Magyar  Deutsch

Sürgősségi állapotok

A szembetegségek különleges helyet foglalnak el a klinikumban, a látás szerve a legfontosabb érzékszervnek tekinthető.


Vannak a szervezetnek olyan betegségei, melyek korai diagnózisát a szemtünetek felismerése teszi lehetővé, általános kórképek súlyosságát, stádiumait, progresszióját, prognózisát szemfenéki elváltozások jelzik.

A szemüreg viszonylag védett körülményeket biztosít a szemgolyónak, mégis a mindennapi tevékenység során a balesetek, a környezeti ártalmak vonatkozásában a leginkább veszélyeztetett szervek közé tartozik. A különböző statisztikák szerint az orvosi ellátást igénylő sérülések 8-10 százaléka szemsérülés, amely a szem és a testfelület méretét összehasonlítva aránytalanul magas értéknek ítélhető.


A csökkentlátás, a vakság az összes fogyatékosság közül a legnagyobb figyelmet igényli, nemcsak az egyén tragédiája szempontjából, hanem azért is, mert a család, a hozzátartozók, a társadalom számára a legnagyobb terhet jelenti a látás elvesztése. A statisztikák szerint a világon 16 millió vak ember él.


A szembetegségek és a szemsérülések súlyos szövődményei az esetek egy részében megelőzhetők, kivédhetők a megfelelő időben alkalmazott megfelelő, korszerű terápiával.


A hirtelen látásromlások, a fájdalmas és a „vörös szem, a sérülések felismerése döntő lehet a prognózis szempontjából – ebben a betegnek, aki nem halogatja az orvosnál való jelentkezést, valamint az elsősegélynyújtó orvosnak egyaránt meghatározó a szerepe.

Dr. Bereczki Árpád szemészeti lézerközpont
9021 Győr, Árpád u. 21. | Telefon: +36-96/528-098 | Mobil: +36-20/55-61-351 | E-mail: